Helende werkende eigenschappen van paarse Fluoriet

Paarse Fluoriet van mineraal lampen verhoogt de mentale vaardigheden, helpt bij de snelle organisatie en verwerking van informatie en kan mentale helderheid en stabiliteit brengen in een anders chaotische situatie. Paarse Fluoriet absorbeert negatieve energieën uit de omgeving en is effectief bij het reinigen van Auric en Chakra. Fluoriet kan de gebruiker ook beschermen tegen psychische manipulatie. Vanwege het krachtige vermogen om negatieve energieën op te nemen, moet Fluoriet vaak worden gewist. Fysiek staat Fluoriet erom bekend botten en tanden te versterken en de pijn bij artritis te verlichten. Fluoriet wordt ook gebruikt om mentale functies te verbeteren door de chemie in de hersenen in balans te brengen.
 
Paarse Fluoriet is een zeer beschermende en stabiliserende steen, nuttig voor het aarden en harmoniseren van spirituele energie. Bij het werken met de bovenste Chakra’s verhoogt Fluoriet intuïtieve vermogens, verbindt het de menselijke geest met universeel bewustzijn en ontwikkelt het verbinding met de Geest. Fluoriet verankert verder intuïtieve inzichten in het fysieke vlak, waardoor mentale en fysieke coördinatie mogelijk is. Een populaire steen onder energie-genezers, Fluoriet kan ook de aura van vuile energieën verwijderen.
 
Paarse Fluoriet stimuleert het Derde Oog Chakra en brengt gezond verstand bij psychische intuïties. Gebruik Purple Fluoriet wanneer u zich echt wilt concentreren op de uitdrukking van Spirit, en precies zijn boodschappen wilt communiceren. Trilt naar het meesternummer 77. Geel fluoriet brengt begrip en manifestatie bij intuïties. Yellow Fluoriet, een steen van eenheid, harmoniseert groepsenergie en verhoogt de creativiteit. Uitstekende detoxsteen! Trilt naar nummer 9. Gebruik heldere, kleurloze fluoriet met de kruinchakra om een ​​samensmelting van persoonlijke en spirituele energieën tot stand te brengen. Clear Fluorite lijnt alle chakra’s uit en helpt je te zien wat je tegenhoudt in je spirituele evolutie.
 
Naast het algemene metafysische gebruik van Paarse Fluoriet, zijn er unieke eigenschappen geassocieerd met de verschillende kleuren van Fluorite. Regenboog Fluoriet vertoont een combinatie van deze eigenschappen. Green Fluoriet helpt de toegang tot intuïtie. Green Fluorite kan aarding absorberen en overtollige energie opnemen, inclusief omgevings energieën. Gebruik Green Fluoriet om de chakra’s te reinigen en te vernieuwen. Prachtig genezend stuk! Trilt naar nummer 2. Bij gebruik met het Derde Oog Chakra, brengt Blauwe  Fluoriet spiritueel ontwaken en duidelijke communicatie tussen de fysieke en spirituele gebieden. In combinatie met de keelchakra helpt Blauwe Fluoriet bij het ordentelijk communiceren van intuïtieve inzichten. De kalme, serene energie van Blauwe Fluoriet brengt innerlijke vrede.
 

Wat doet Fluoriet

 
Fluoriet is het meest populaire mineraal voor mineralenverzamelaars ter wereld, alleen na kwarts.
 

Gebruikt bij de productie van fluor waterstofzuur, dat wordt gebruikt in de galvanische, roestvrij staal-, koelmiddel- en kunststofindustrie, bij de productie van aluminium fluoriet, dat wordt gebruikt in aluminium smelten, als vloeimiddel in keramiek en glas, en in staalovens, en in amaril schijven, optica en lasstaven. De rest van vloeispaat verbruik is als een vloeimiddel in het maken van staal, glas, email en andere producten. Een flux is een stof die de smelttemperatuur van een materiaal verlaagt.

 

Interessante feiten Fluoriet

Het grootste deel van het jaarlijkse verbruik van Fluorspar in de Verenigde Staten is voor de productie van waterstoffluoride en aluminium fluoriet. is een belangrijk ingrediënt voor de productie van alle organische en niet-organische chemicaliën die het element fluor bevatten. Het wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van uranium. wordt gebruikt bij de productie van aluminium.
 
Fluoriet is fluorescerend en zijn fluorescerende kleuren zijn extreem variabel. Meestal fluoresceert het blauw, maar andere fluorescerende kleuren zijn geel, groen, rood, wit en paars. Sommige exemplaren hebben het toegevoegde effect dat ze tegelijkertijd een andere kleur hebben onder langgolvig UV-licht dan de kleur onder kortegolf-UV-licht. En sommige vertonen zelfs fosforescentie in een derde kleur! Dat zijn vier mogelijke kleurenluminescentie in één exemplaar! Als u ook de normale lichtkleur meetelt.
 
De blauwe fluorescentie is toegeschreven aan de aanwezigheid van europium-ionen (Eu +2). Yttrium is de activator voor de gele fluorescentie. Groene en rode fluorescerende activering is nog niet precies vastgepind, maar kan te wijten zijn aan de reeds genoemde elementen evenals andere zeldzame aardmetalen; ook mangaan, uranium of een combinatie hiervan. Zelfs niet-gebonden fluor gevangen in de structuur is gesuggereerd.
 
Een andere unieke luminescerende eigenschap van fluoriet heeft het vermogen om te gloeien bij verwarming. Niet alle fluorieten doen dit, in feite is het een vrij zeldzaam fenomeen. Een verscheidenheid aan fluoriet, bekend als “chlorophane”, kan deze eigenschap zeer goed demonstreren en zal zelfs thermoluminescerend zijn, terwijl het specimen in de hand van een persoon wordt gehouden, geactiveerd door de eigen lichaamswarmte (natuurlijk in een donkere kamer, omdat het niet helder genoeg is om gezien worden bij daglicht). De thermoluminescentie is groen tot blauwgroen en kan worden geproduceerd op de spoelen van een kachel of elektrisch fornuis. Eenmaal gezien, zal de gloed vervagen en kan niet meer worden gezien in hetzelfde exemplaar opnieuw. 
 
De meeste exemplaren van fluoriet hebben een enkele kleur, maar een aanzienlijk percentage fluorieten heeft meerdere kleuren en de kleuren zijn gerangschikt in banden of zones die overeenkomen met de vormen van de kristallen van fluoriet. Met andere woorden, de typische gewoonte van fluoriet is een kubus en de kleurzones zijn vaak in kubieke rangschikking. Het effect is vergelijkbaar met fantoomkristallen die kristallen lijken te hebben in kristallen met verschillende kleuren. Een fluorietkristal kan een heldere buitenzone hebben waardoor een kubus van paars fluoriet binnenin kan worden gezien. Soms worden de minder gebruikelijke gewoonten zoals een gekleurde octaëder gezien in een kleurloze kubus. Eén kristal van fluoriet kan mogelijk vier of vijf verschillende kleurzones of banden hebben.
 

Ten slotte over Fluoriet,

Fluoriet is een mineraal met een echt boeket van schitterende kleuren. Fluoriet van mineraal lampen staat bekend om zijn glazige glans en rijke variëteit aan kleuren. Het bereik van gemeenschappelijke kleuren voor fluoriet, beginnend met de kenmerkende kleur paars, vervolgens blauw, groen, geel, kleurloos, bruin, roze, zwart en roodachtig oranje is verbluffend en wordt alleen geëvenaard in kleurbereik door kwarts. Tussenliggende pastels tussen de eerder genoemde kleuren zijn ook mogelijk. Het is gemakkelijk in te zien waarom fluoriet de reputatie verdient als “Het kleurrijkste mineraal ter wereld”.