De genezende helende eigenschappen van Aquamarijn mineraal stenen:

Er zijn ook veel overtuigingen die aquamarijn beschouwen als een helende steen voor zowel mentale aandoeningen als fysiek. De steen wordt beschouwd als een helende steen voor alle doeleinden, aangezien deze spirituele en psychologische stoornissen en fysiologische stoornissen en ziekten behandelt.

Aquamarine wordt gebruikt in combinatie met de gehangen man kaart van de Tarot en helpt mensen de waarde te begrijpen van het opschorten van activiteiten in het leven om eenzaamheid en tijd voor contemplatie te zoeken.

Het helpt iemand beter te zijn in gemeenschap met een innerlijke rust, en staat bekend om zijn vermogen om nerveuze spanning te kalmeren omdat het kalmeert en rustgevend is. Aquamarijn is een prachtige steen voor meditatie, omdat het de geest kalmeert en communicatie van hogere niveaus vergemakkelijkt.

Het ruimt extra gedachten op, roept een hoge staat van bewustzijn en spiritueel bewustzijn op en moedigt een onbevooroordeelde dienst aan de mensheid aan. Als de spirituele en fysieke lichamen verkeerd zijn uitgelijnd, lijnt aquamarijn ze zachtjes opnieuw uit, waardoor intuïtieve communicatie op alle niveaus wordt vrijgegeven.

Waar word het voor gebruikt:

  • Aquamarijn wordt veelvuldig gebruikt in sieraden van hoge kwaliteit als edelstenen.
  • Het is een gewaardeerd exemplaar in elke respectabele verzameling stenen en mineralen.
  • Voor het grootste deel wordt Aquamarine over het algemeen gebruikt voor sier sieraden.
  • Er zijn meestal geen industriële toepassingen voor dit mineraal.

Interessante feiten:

Romeinen geloofden dat als de figuur van een kikker uitgehouwen was op een aquamarijn, dit diende om vijanden te verzoenen en vrienden te maken.Een andere Romeinse legende verklaarde dat de steen de atmosfeer van jonge liefde absorbeert: wanneer gezegend en gedragen, wordt het verbonden met liefde en doet het grote dingen. Aquamarijn werd ook beschouwd als het meest geschikte ochtendgeschenk om door haar bruidegom aan een bruid te geven na de voltooiing van hun huwelijk.

De Grieken en de Romeinen kenden het aquamarijn als het juweel van de matroos en zorgden voor de veilige en welvarende doortocht over stormachtige zeeën. In de Middeleeuwen werd de steen verondersteld de liefde van getrouwde stellen nieuw leven in te blazen. Men geloofde ook dat het de soldaten onoverwinnelijk maakte.

Van origine

aquamarijn heeft deze edelsteen zijn naam gegeven als de naam aquamarijn is afgeleid van het Latijnse woord voor zeewater. De specifieke term aquamarijn werd blijkbaar gebruikt in een belangrijk gemologisch werk van Anselmus de Boodt in zijn Gemmarum et Lapidum Historiia, gepubliceerd in 1609.

Aqua marine is de groenblauwe

tot blauwe variëteit van Beryl. Het vormt in prachtige kristallen die vrij groot en volledig transparant kunnen zijn. In tegenstelling tot Emerald, die meestal gebrekkig of zwaar is opgenomen, kan Aquamarine zich vormen in schitterende, foutloze kristallen, waardoor enkele van de mooiste minerale meesterwerken worden gecreëerd. Stralere of groenig gekleurde stenen kunnen worden verhit tot zeer hoge temperaturen waarin ze een prachtige hemelsblauwe kleur kunnen bereiken. Veel van de als edelstenen gebruikte Aquamarijnen worden zelfs hitte behandeld.

Ten slotte

Heeft u vragen neem gerust contact op met Mineraal lampen voor het verwerken van Aquamarine voor uw op maat gemaakte lamp.