De verschillende eigenschappen van de Calciet lamp voor lichaam en geest.

Geestelijk is het een steen die de drager in het dagelijks leven helpt, het vergroten van bewustzijn, empathie, mededogen, innerlijke kracht en motivatie. Het helpt ook bij het bevorderen van een positieve morele structuur en vooruitzichten, en algemene spirituele groei. Medisch wordt gezegd dat calciet een remedie is voor bot- en structurele aandoeningen en verschillende soorten kanker.

Elke verschillende kleur van calciet lamp heeft zijn eigen unieke kenmerk. Amber calciet verwijdert geblokkeerde energieën, laat iemand zijn levensdoel zien en geneest zweren en artritis. Blauw calciet kalmeert en geneest de keel, verlicht het vermogen om zich uit te spreken, ruimt oude trauma’s op, moedigt spirituele groei aan en kalmeert woede. Grijs of metaalachtig calciet, genaamd bossige kreek, helpt iemand focus te krijgen.

Wit calciet, hondentand genoemd, helpt de drager ook om focus te krijgen en geneest bestaande neurologische onevenwichtigheden. Groene calciet ontgift de geest en het lichaam en bevrijdt het van negatieve emoties en pijn. Helder calciet, optisch calciet genoemd, moedigt vertrouwen aan en bevrijdt de drager van hulpstukken. Oranje calciet geneest iemand die heeft geleden aan emotionele en fysieke mishandeling.

Roze calciet helpt de drager die door een trauma is gegaan door zijn hart opnieuw op te bouwen en hem te leren hoop te hebben en zijn innerlijke kind te vertrouwen. Oranje en rode calciet, rode fantoom genoemd, geven moed en een wil om te leven. Ze kunnen ook levensbedreigende ziekten zoals kanker genezen door de levenskracht van binnenuit te versterken.

Decoratieve en commerciële toepassing van Calciet.

Vaker wordt calciet gebruikt voor zijn vele decoratieve, commerciële en industriële toepassingen. Het wordt gebruikt als kalksteen om kunstmest, cement en bouwstenen te maken. Calciet wordt ook gebruikt als marmer om sculpturen, vloertegels, werkbladen en lithografieën te maken, en werd ooit gebruikt voor het maken van microscopen gemaakt om stenen te bestuderen.

Calciet wordt meestal gevonden in variaties van wit. Het kan ook worden gevonden in verschillende tinten grijs, geel, roze, bruin, groen, zwart en blauw. Sommige stenen veranderen in prachtige kleuren wanneer ze onder ultraviolet licht worden geplaatst.

Sommige calciet is doorschijnend en sommige is ondoorzichtig. Doorschijnende stenen hebben een glans die varieert van glasachtig tot iriserend. Iceland Spar is een transparante en kleurloze variëteit van calciet die in cabochon wordt gesneden en een prachtig roze katten oogeffect vertoont.

Ten slotte over de Calciet mineraal 

Een calciet lamp vertoont een parelachtige glans aan de zijkanten en een glasachtige glans aan de voorkant. Het wordt gevonden als grote transparante kleurloze complexe kristallen, of als kristallen die vaak zijn samengevoegd of zijn gegroeid met andere mineralen.