Helende werking van Biotite Mica

Mica wordt wijd verspreid en komt voor in stollingsvrije, metamorfe en sedimentaire regimes. Grote mica kristallen die voor verschillende toepassingen worden gebruikt, worden typisch gewonnen uit pegmatieten. Mica groeit door doorzichtige, papierdunne lagen op lagen op te bouwen, die ondoorzichtig lijken maar in feite transparant zijn. Mica is zeer metaalachtig (bevat zeer reactieve metalen zoals kalium en lithium, maar ook aluminium en silicium) en kan koud zijn om aan te raken. Mica komt voor semi doorschijnende kristallen, vlakke hoekige messen of rozetten of zelfs zeshoekige dunne kolommen. De zachte, glanzende en reflecterende lagen waaruit Mica bestaat, weerspiegelen de vele lagen bewustzijn die in het leven aanwezig zijn. Deze lagen zijn omvangrijk en veranderen voortdurend, zoals: slachtofferbewustzijn, schuld, onmenselijkheid, ego, vergeving, groei, vreugde, natuur, mode, verlangen, creatie en liefde die allemaal naast elkaar bestaan.

Mica biedt ons reflecterende kwaliteiten, zodat we de tekortkomingen van onze menselijkheid kunnen herkennen, terwijl we hartgericht blijven zodat we kunnen houden van wat we hier zien. Het helpt ons om situaties in alle details te zien, met aandacht voor gebieden van het grootste belang.

Mica is een prachtige energie om te gebruiken wanneer je naar jezelf kijkt, omdat het ons toestaat om te zien dat wat je in anderen ziet en labelt, is wat je kiest om te zien, dit stelt ons in staat om onszelf in anderen te zien en patronen te verwijderen die we niet leuk vinden en omhelzen degene die we doen. Hoe duidelijker onze visie des te meer verenigd wordt als de sluier van scheiding uiteenvalt.

Mica verbetert de flexibiliteit in alle situaties en helpt ons boosheid, woedeaanvallen en nerveuze energie te elimineren. Het helpt energieblokken vrij te maken in het lichaam en de chakra’s uit te lijnen. Mica kan worden gebruikt voor helderheid in visies. De stenen in de Mica familie hebben dezelfde helende vermogens als mica, maar hebben ook helende eigenschappen van zichzelf.

Wat kan je er mee doen

Biotite is ook nuttig bij het bepalen van de temperatuurgeschiedenissen van metamorfe gesteenten, omdat de verdeling van ijzer en magnesium tussen biotite en granaat gevoelig is voor temperatuur.

Mica bezit een grote weerstand tegen het transport van elektriciteit en warmte en wordt daarom gebruikt als een elektronische isolator. Micas hebben hun belangrijkste industriële gebruik op het gebied van elektronica. Het wordt gebruikt als een isolatiemateriaal omdat het geen warmte of energie overdraagt. Mica wordt steeds vaker gebruikt in gebieden met zeer hoge warmteniveaus zoals raketten en raketten. Schroot, gemalen mica kan worden gebruikt om warmte-isolerende stenen te maken, als vulstof voor rubbers, en soms in de fabrieken, smeermiddelen en kunststofindustrieën. Het wordt ook gebruikt bij het maken van dakbedekkingsmateriaal, behang, lampenkappen, enz.

Met zijn lage uitzettingscoëfficiënt, maken zijn hittebestendige eigenschappen het een algemene vraag om te worden gebruikt bij de productie van brandwerende en isolerende materialen. Kan ook als smeermiddel worden gebruikt.

Waar word het gevonden

Biotite is te vinden in een grote verscheidenheid aan stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten. Biotite komt bijvoorbeeld voor in de lava van de Vesuvius en in het opdringerige complex Monzoni van de westelijke Dolomieten. De grootste gedocumenteerde enkele kristallen van biotite zijn ongeveer 75 vierkante voet vellen gevonden in Noorwegen.

Wat is Biotite mica voor mineraalsteen

Biotite is een veel voorkomend rots vormend mineraal, dat in ten minste een bepaald percentage aanwezig is in de meeste stollingsgesteenten.. De typische zwart tot bruine kleur van biotite is karakteristiek, hoewel het moeilijk is om bruin biotite van donkerbruin flogopiet te onderscheiden. Biotite heeft de neiging zich in een breder bereik van omstandigheden te vormen dan flogopiet, dat meestal beperkt is tot gesteenten en magnesiumrijke knikkers.

Biotite wordt zelden als een waardevol mineraal beschouwd, maar het kan andere mineralen begeleiden en complimenteren. In  grote kristallen met groene apatiet . Enkele grote platen of “boeken” van biotite kunnen behoorlijk groot worden en kunnen indrukwekkende mineraal specimens maken.

Ten slotte over de mineraalsteen

Heeft u vragen neem gerust contact op met Mineraal lampen voor het verwerken van Biotite Mica voor uw op maat gemaakte lamp.