Helende eigenschappen Azuriet mineraal steen:

Azuriet is de steen die paranormale begaafdheid, inzicht en intuïtie wekt. Azuriet wordt de “steen des hemels” genoemd. Het helpt bij het ontwikkelen van psychisch bewustzijn, paranormale vaardigheden en vaardigheden, het verbeteren van de intuïtie. Uitstekend geschikt voor meditatie. Brengt precies de juiste hoeveelheid energie naar elke situatie. Geprofiteerd als nuttig voor genezing in het algemeen, kankerpreventie, leverproblemen artritis, gewrichtsproblemen, depressie, sinussen, huidproblemen.

Azuriet is het meest verwant aan het derde oog chakra en kan het in balans houden, stimuleren en versterken. Het zal ook werken om alle chakra’s uit te lijnen. Azuriet in combinatie met malachiet is uitstekend voor stress en angstverlichting. Geen kristal belichaamt de zuivere blauwe straal zoals Azuriet. De rijke levendigheid van zijn donkerblauwe energie resoneert met de exacte frequentie van het Derde Oog Chakra en leidde zielen naar verlichting sinds de vroegste beschavingen begonnen.

Voor de bewoners van Atlantis en de vroege Egyptenaren was de steen een zeer krachtige psychische steen en gehuld in mysterie; zijn geheimen alleen bekend bij de hoogste priesters en priesteressen. Het werd de Steen van de Hemel genoemd door de oude Chinezen die geloofden dat het de hemelse toegangspoorten zou openen en werd vereerd door Grieken en Romeinen vanwege zijn visionaire inzichten en helende vermogens.

Voor de Maya’s inspireerde Azurite het mystieke zelf en faciliteerde de overdracht van wijsheid en kennis via gedachten, terwijl inheemse Amerikanen deze heilige steen gebruikten om contact te maken met hun spirituele Indiase gids, de aanwezigheid te voelen en de boodschap te begrijpen. Het resoneert zowel in de sacrale chakra als in de hartchakra om je te helpen een liefhebbende houding in anderen te herkennen en hetzelfde in jezelf te stimuleren. Binnen je thymus-chakra of hoger hart … helpt het om sterk medeleven en empathie te brengen voor de omstandigheden van anderen.

Wat kan je er mee:

Azurite wordt gebruikt in sieraden. Azuriet wordt al eeuwenlang gebruikt als verfmiddel voor verven en stoffen. Azuriet werd eeuwenlang gebruikt als een blauw pigment. Afhankelijk van de mate van fijnheid waaraan het was gemalen, en de basisinhoud van kopercarbonaat, gaf het een breed scala aan blues.

Azuriet wordt af en toe gebruikt als kralen en als sieraden, en ook als siersteen. De zachtheid en de neiging om zijn diepblauwe kleur te verliezen tijdens het weertype, beperken dergelijke toepassingen echter. Verwarmen vernietigt azuriet gemakkelijk, dus alle montage van azurite exemplaren moet gebeuren bij kamertemperatuur.

Waar word het gevonden:

Opvallende verschijningen omvatten vele plaatsen over de hele wereld, maar speciale locaties produceren enkele uitstekende exemplaren, vooral van Lasal, Utah; Bisbee, Arizona en New Mexico, VS; Mexico; Tsumeb, Nambia; Shaba, Congo; Toussit, Marokko; Australië en op veel locaties in Europa.

Interessante feiten:

Verven van Azurite die eeuwen geleden werden gemaakt, hebben de transformatie ondergaan tot de ingebeelde gruwel van kunstenaars wier schilderijen van prachtige blauwe luchten nu een zeer ongewone groene tint hebben! Gelukkig voor mineralogen en verzamelaars, deze transformatie is een van de meest esthetisch in het mineralenrijk.

Hoewel het malachiet de scherpte van het azurietkristal kan verzachten, laat het het specimen over het algemeen intact en kan een hele reeks transformaties van zuiver azuriet tot zuiver malachiet worden verkregen. Er is echt geen vergelijking met andere minerale tot minerale transformatie in termen van algehele schoonheid.

Azuriet is een diepblauw kopermineraal dat wordt geproduceerd door verwering van koperertsafzettingen die zacht van kleur zijn en zich vaak vormen met het groene mineraalsteen Malachiet. Azuriet is soms geïmpregneerd met een heldere was om de kleur en het uiterlijk te verbeteren, maar het wordt voornamelijk gebruikt om de steen te stabiliseren.

Dit komt door het feit dat Azuriet een zacht brosse steen is en ammoniak, zuren en hete vloeistoffen kunnen het beschadigen of oplossen en kunnen gemakkelijk krassen.

Wat voor steen is Azuriet:

Azuriet is een zeer populair mineraal vanwege zijn ongeëvenaarde kleur, een diep blauw dat “azuurblauw” wordt genoemd, vandaar de naam. De kleur is te wijten aan de aanwezigheid van koper (een sterk kleurmiddel) en de manier waarop het koper chemisch combineert met de CO3 en OH. Soms is de kleur te diep en kunnen grotere kristallen zwart lijken. Kleine kristallen en korsten tonen de lichtere azuurblauwe kleur goed. Azurite wordt vaak geassocieerd met zijn kleurrijke achterneef, malachiet.

Groen malachiet is op vele manieren nauw verbonden met azuriet. Niet alleen komen ze vaak samen voor, ze hebben ook zeer vergelijkbare formules. Malachiet kan ook azuriet vervangen, een pseudo morph of een exacte kopie van een azuriet kristal maken (alleen nu in plaats van blauw, zou het groen zijn). Het is ook een onbelangrijk erts van koper, hoewel de betekenis ervan in het verleden indrukwekkender was. Het wordt nog steeds beschouwd als een minder belangrijke erts van koper; meestal omdat het wordt geassocieerd met andere waardevollere kopererts.

Fijne kristalclusters, nodulaire exemplaren en interessante en mooie combinaties met malachiet zijn belangrijke stukken in ieders mineralencollectie. De prachtige kleur van azurite is opnieuw de moeite van het vermelden waard, omdat het echt uniek is in de minerale wereld. Azuriet is een van die klassieke mineralen.

Ten slotte

Heeft u vragen neem gerust contact op met Mineraal lampen voor het verwerken van Azurite voor uw op maat gemaakte lamp.