De genezende helende eigenschappen Celestien mineraal steen

Celestien, ook bekend als Celestine, wordt vereerd om zijn hoge frequentie en goddelijke energieën en staat bekend als een krachtig genezend kristal. Celestien is een leraar voor de New Age genoemd, omdat het een verbinding zal maken met de engelenrijken, waardoor de hogere frequenties vrij kunnen stromen naar de Kroon- en Derde Oog chakra’s, en ook naar beneden in de Keelchakra voor expressie. Door mentale rust en duidelijkheid te brengen te midden van elke chaotische omstandigheid, kan Celestien iemand gemakkelijk door een traumatische periode laten stromen en er nog steeds bovenop komen.

Celestien kan stress, angst en obsessief gedrag verlichten. Het is een perfect stuk om te dragen voor degenen die zangers, acteurs of sprekers zijn, omdat de energie elke vorm van plankenkoorts of nervositeit zal verlichten. Celestien geeft moed aan mensen die lijden aan agorafobie (angst voor drukte) of spreken in het openbaar. Het kan voor verlegen of timide kinderen nuttig zijn om nieuwe ervaringen uit te proberen. De steen brengt harmonie en balans en helpt de houder bij het vinden en behouden van innerlijke vrede. Het vermogen om goddelijke intuïtie te verhogen maakt Celestien vooral nuttig voor Reiki-oefeningen. Een steen voor vrede en harmonie, Celestien heeft het potentieel om deze kwaliteiten in het dagelijks leven te brengen. De steen is een geweldige facilitator voor diepe meditaties, helpt de geest te kalmeren en open te stellen voor communicatie vanuit de hogere rijken. Celestite is een perfecte metgezel om tijdens de droomtijd te gebruiken. Het zal helpen bij het herinneren van niet alleen de droom, maar ook de specifieke details van de droom. Informatie die tijdens de droomstaat wordt verstrekt, wordt ook met perfecte duidelijkheid opgeroepen.

Fysiek stuurt Celestien energie naar de organen van de hogere chakra’s en helpt het bij de genezing van aandoeningen zoals hersenonevenwichtigheden, cellulaire aandoeningen en aandoeningen van ogen, oren, neus en keel. De steen kan ook fungeren als een ontgifting- en pijnstiller.

Waar word het gevonden:

Celestien is slechts zelden een accessoire mineraal van ertsaders die werden gevormd uit warme oplossingen. Het wordt meestal gevonden in sedimentaire rotsen. De beste gebeurtenissen zijn in holten in zandsteen of in kalksteen. De kristallen vormen zich meestal in de holten en als geodes.

Interessante feiten:

Celestite wordt gebruikt in vuurwerk, vanwege zijn vermogen om te branden met een felrode vlam. De mooie rode kleur van het meeste vuurwerk wordt veroorzaakt door het toevoegen van een strontium verbinding aan het pyrotechnische mengsel.

De grootste bekende hemelse geode is gelegen nabij het dorp in Lake Erie. De geode heeft een diameter van 35 voet op het breedste punt. Het is omgebouwd tot een uitkijkgrot en de kristallen die ooit de bodem van de geode vormden, zijn verwijderd. De Crystal Cave heeft hemelse kristallen tot een breedte van 18 inch en weegt tot een geschatte 300 pond.

Wat voor steen is de Celestien mineraal 

Het mineraal is ook bekend als Celestien en is vernoemd naar zijn occasionele delicate blauwe kleur.

Celestien is een favoriet onder minerale verzamelaars. De hemelsblauwe (of hemelse) kleur is erg mooi en uniek in het mineralenrijk. Celestite vormt zich ook met andere kleurrijke mineralen, waardoor zeer mooie combinaties worden gemaakt. Blauwe Celestiet met felgele zwavel is een van de beroemdste kleurrijke combinaties van mineralen.

Celestien heeft dezelfde structuur als Bariet en vormt zeer vergelijkbare kristallen. De twee lijken misschien identiek volgens gewone methoden, maar een vlamtest kan ze onderscheiden. Door het stof van de kristallen in een gasvlam te schrapen, zal de kleur van de vlam de identiteit van het kristal bevestigen. Als de vlam lichtgroen is, is het bariet, maar als de vlam rood is, is het celestiet. De vlamtest werkt omdat de elementen barium  reageren met de vlam en deze kleuren produceren.

Normaal is bariet niet blauw, maar veel exemplaren van blauwe bariet worden vaak verkeerd geïdentificeerd als celestiet. De mooie kristallen, goede glans en aantrekkelijke blauwe kleur maken fijne exemplaren van celestiet tot een uitstekend mineraal voor iemands kast of vitrine.

Ten slotte over de Celestien mineraalsteen

Heeft u vragen neem gerust contact op met Mineraal lampen voor het verwerken van Celestien voor uw op maat gemaakte lamp.