Helende werking van Chrysocolla mineraal steen

Chrysocolla is een zeer vredige steen. Het is rustgevend en kalmerend in tijden van stress en zorgt voor een zachte ontlading. De steen onttrekt voorzichtig allerlei negatieve energieën en is vooral nuttig tijdens overgangstijden, zoals uitval en verlies van banen, onder andere vergelijkbare situaties. Op dezelfde manier kan Chrysocolla helpen de emoties te kalmeren en begrip te brengen voor dissonant relaties.

Chrysocolla is een prachtig stuk om dagelijks als steunsteen te gebruiken. Het helpt uitdagingen en veranderingen met gemak aan te gaan. de steen inspireert creativiteit, innerlijke balans en zelfbewustzijn. Mineraal steen kan worden gebruikt waar gevoelens van woede, schuld en schuld aanwezig zijn. Het zal zachtjes helpen bij het bewustzijn en begrip van dit proces en zal de energieën van vergeving, liefde en vreugde brengen. De steen is een krachtige steen omdat het alle chakra’s op één lijn brengt met het goddelijke.

Chrysocolla is een rustige steen. De steen kan worden gebruikt met de keelchakra, waar het helpt met wijze communicatie, of met de hartchakra om in balans te komen en te versterken, waardoor iemand leert te leven vanuit de waarheid van het hart. Het kan ook worden gebruikt om de Thymus of Second Heart Chakra te openen en te activeren. Steen is gebruikt met het Derde Oog om meditatie te verbeteren en visioenen en kennis van het sublieme bewust te maken.

Fysiek kan Chrysocolla helpen bij het genezen van aandoeningen aan de longen, rug en maag. Het verlicht reuma, artritis en pijnlijke gewrichten. Het oxideert het bloed en helpt bij de juiste longfunctie. de steen van mineraal lampen helpt ook bij hoge bloeddruk, insulineproductie, schildklierproblemen, PMS, gezonde ontwikkeling van de foetus en weeën.

Wat kan je met de steen

Chrysocolla werd in het Westen gebruikt als turkoois voor sieraden, maar pure chrysocolla vrij van kwarts is vrij fragiel en zal waarschijnlijk barsten. De steen wordt echter vaak “geagiteerd” in chalcedoonkwarts. Het kwarts geeft de steen zijn glans en duurzaamheid. Een beroemde vorm hiervan kwam vele jaren geleden uit Mexico. Het heette Parrot Wing.Het is ook een kopererts wanneer het wordt gemengd met andere secundaire koper mineralen. Het meest populaire gebruik van Chrysocolla is als zeldzame minerale exemplaren.

Een andere mooie vorm is Druzy Chrysocolla. Het is samengesteld uit geagatiseerde chrysocolla met een korst van kleine fonkelende kwartskristallen in kleine holtes. Gepolijste specimens die het levendige blauwgroen van de steen en sprankelende druzy kwarts bovenop tonen, kunnen behoorlijk mooi zijn.

Waar komt het vandaan

Chrysocolla komt zeer veel voor in het zuidwesten van Amerika in koperafzettingen. Geïmpregneerde blauwe kwarts, bedekt met kleine kristallen van witte kwarts, uit de Globe Mine, Gila County, Arizona, komen veel voor in collecties. In de meeste westerse kopermijnen van de Verenigde Staten werden fijne massieve exemplaren gevonden in de vroege stadia. Vond vandaag ook in Afrika en Chili. Rusland en Engeland produceerden ooit goede exemplaren.

Interessante feiten over de steen

Chrysocolla harmoniseert met Larimar, Aquamarine en Ajoite, die in hetzelfde algemene spectrum trillen. De steen is bij de mens bekend sinds het begin van de geregistreerde geschiedenis. Opgemerkt moet worden dat Chrysocolla zijn naam kreeg omdat zijn eigenschappen voor het eerst werden gebruikt om goud te solderen. Het gebruik van Chrysocolla werd voor het eerst opgenomen in 315 voor Christus door een Griekse filosoof en botanicus genaamd Theophrastus. De legende wil dat Eilat-steen oorspronkelijk werd gedolven in de mijnen van koning Salomo in Afrika.

Nero was een Romeinse keizer en bekende beschermheer van de groene factie van het oude Rome. Deze oude facties werden verdeeld in vier kleuren: rood, wit, blauw en groen en waren eliteclubs waar mensen loyaliteit aan boven alle anderen voelden. Ze zouden veel wedstrijden hebben, zoals wagenrennen, en zouden er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun club zou winnen en superieur zou worden. De groene factie was de meest dominante club, dus toen Nero als wagenmenner aan een race zou deelnemen, bestrooide hij de circusarena met gemalen groen chrysocolla poeder in plaats van het gebruikelijke zand.

In het oude Egypte werd het de “wijze steen” genoemd omdat het de geest tijdens onderhandelingen beschermde en aanmoedigde. Degenen die het droegen, kwamen over het algemeen met slimme compromissen en resoluties en er wordt gezegd dat Cleopatra overal chrysocolla-sieraden droeg.

Ten slotte over de mineraalsteen

Pure chrysocolla is zacht en breekbaar en daarom niet geschikt voor gebruik in sieraden. De steen wordt echter vaak “geagiteerd” in chalcedoonkwarts en het is de kwarts die de steen zijn glans en duurzaamheid geeft. Druzy chrysocolla is een rots bestaande uit chrysocolla met een korst van kleine fonkelende kwartskristallen in kleine holtes. Een bekwame vakman, als hij in staat is een exemplaar te polijsten dat de gekleurde wervelingen van chrysocolla en fonkelingen van de Druzy-kwarts accentueert, kan een mooi en waardevol sieraad produceren. Af en toe kan de steen een turkoois kleur hebben en worden gebruikt als een frauduleuze vervanging voor de meer kostbare steen.

Heeft u vragen neem gerust contact op met Mineraal lampen voor het verwerken van de steen voor uw op maat gemaakte lamp.