Eigenschappen Agaat goed voor lichaam en geest

Mineraal Lampen LightsZ

Eigenschappen Agaat steen is er in ongebruikelijke kleuren en markeringen van agaat maakten het zeer hoog aangeschreven door de ouden. Het werd door de geschiedenis tot op heden vereerd. Volgens Plinius de Oudere werd van agaat gedacht dat het zijn dragers “aangenaam en overtuigend maakte en hun de gunst van God gaf”.

In het midden van de 19e eeuw waren amuletten gemaakt van oog agaat (bruin of zwart agaat met een witte ring in het midden) zo populair dat agaat snijders in Duitsland geen tijd hadden om iets anders te snijden. Men geloofde dat het oog de waakzaamheid van iemands beschermgeest op zich nam en de drager tegen het boze oog beschermde.

Agaat wordt ook wel chalcedoon genoemd. Het is een steen die al eeuwen wordt gebruikt als edelstenen en als kostbare materialen voor de productie van ornamenten of kleine sculpturen. De naam Chalcedoon komt van Chalchedon, een oude haven aan de Zee van Marmara, in Klein-Azië. Vroeger werd in dat gebied siermateriaal gedolven en het was een actief handelscentrum voor vele edelstenen.

Geschiedenis Agaat mineraal steen

Vroeger werden verschillende vormen van agaat veelvuldig gebruikt voor bases en handgrepen van gouden voorwerpen zoals bekers, en voor stenen inlegwerk. Kleine kristallen van kwarts grijpen in elkaar om agaat te vormen en daarom is het altijd ondoorzichtig tot doorschijnend. Agaat is een uitstekend materiaal voor cameeën omdat het contrast tussen de verschillende lagen wordt gebruikt om het reliëf te verhogen.

Agaat’s waarde was vrij hoog in de oudheid, toen het een van de belangrijkste edelstenen was die werden gebruikt. Nu is de waarde vrij laag, behalve de zeldzame groene vorm genaamd chrysopraas.

De steensoort heeft veel ondersoorten, die zich onderscheiden door hun kleuren en patronen. Carneool is geeloranje tot oranjerood en doorschijnend. Chrysocolla is een intens lichtblauw of blauwgroen. Chrysopraas is doorschijnend, licht tot medium geelachtig groen en werd ooit beschouwd als een gewaardeerde vorm van jade. Bloedsteen is een andere vorm van deze steensoort, ondoorzichtig en donkergroen met vlekken van donkerrood.

Mineraal stenen of half edelstenen

Legenden zeiden dat bloedsteen was gevormd uit druppels bloed van Christus terwijl hij werd gekruisigd. Blue Lace is doorschijnend en is lavendel tot lichtblauw met kanten witte lijnen. Jaspis kan verschillende dekkende kleuren hebben, meestal groen, rood of geel. Jasper kan verschillende landschap patronen in de steen tonen. Zo zijn er van allerlei verschillende betekenissen voor stenen. Heb je meer informatie nodig? Bel gerust, of neem contact op met de klantenservice. Direct een Agaat lamp kopen?