Helende werking van Bloedsteen

Bloedsteen wordt beschouwd als een juweel van nobele offers en kan moed en troost bieden aan iedereen die geroepen is om zichzelf voor het welzijn van anderen te geven. Het ontlokt het hoogste, meest altruïstische karakter van degenen die het dragen of dragen.

Draag of draag Bloedsteen als een amulet van bescherming tegen bedreigingen of pesterijen, zowel verbaal als fysiek, en als leidraad om je terug te trekken als dat nodig is en de moed om te confronteren wanneer dat nodig is. Bloedsteen stimuleert dromen en verhoogt de intuïtie. Het is fantastisch om de creativiteit te vergroten en een project te cultiveren, van het idee tot de actualisatie. Het moedigt zegeningen en welvaart aan.

Een uitstekende stimulator van het immuunsysteem, gebruik Bloedsteen om verkoudheid, griep, infecties en ontstekingen af ​​te weren. Het is ook een opmerkelijk hulpmiddel om het lichaam te revitaliseren en te revitaliseren na ziekte, verwonding of fysieke uitputting.

Bloedsteen is een intense helende steen die wordt gebruikt om de lagere chakra’s met het hart te reinigen en opnieuw uit te lijnen, en is bevorderlijk voor het balanceren van het totale lichaam om elke angst of angst te overwinnen die gepaard gaat met het opnieuw uitlijnen van deze energieën. Deze steen is bijzonder stimulerend voor de basis- en hartchakra’s.

Wat kan je er mee

Topkwaliteit bloedsteen wordt bijna altijd in gesneden. Sommige zijn ook gesneden in toverstokken, kleine sculpturen, kommen en andere gebruiksvoorwerpen. Af en toe wordt het in grote stenen gesneden. Een grote hoeveelheid materiaal van het midden tot lagere kwaliteit wordt verwerkt in rotstuimelaars om tuimelde stenen te produceren.

Bloedsteen is van oudsher een steen van mannenjuwelen geweest. Het was vaak gesneden met een zegelontwerp, gemonteerd in een ring en gebruikt om documenten en letters te verzegelen. Tegenwoordig zijn platte of zacht gewelfde populair in herenringen en manchetknopen. Het wordt soms gesneden in reliëf of diepdruk met de buste van een krijger, een draak, familiewapen, nationaal symbool of ander motief.

Waar word het gevonden

De meeste bloedsteen die vandaag wordt gebruikt, wordt gewonnen en gesneden in India. Andere bronnen van bloedsteen zijn Australië, Brazilië, China en Madagaskar. In de Verenigde Staten zijn kleine afzetting van bloedsteen aangetroffen in Californië en Washington. Bloedsteen vormt zich op ondiepe diepten en lage temperaturen door neerslag uit grondwater in breuken en holtes.

Interessante feiten

De meest bekende legende van deze steen stamt uit de Middeleeuwen en beweert dat de Bloedsteen werd gevormd bij de kruisiging van Jezus Christus, toen het bloed van zijn wonden op de donkergroene aarde viel en in steen veranderde. Een andere versie verklaart het bloed van Christus, dat voortsproot uit de fatale speer-stoot, viel op een Groene Jaspis liggend aan de voet van het Kruis, en daaruit sprong de Bloedsteen variëteit van Jasper.

In India worden specimens van bloedsteen met de fijnste kleuren geplet, gemalen tot een poeder en gebruikt als een afrodisiacum. Dit gebruik verwijdert veel van de beste bloedsteen uit de edelsteen- en juwelenmarkt. De prijs voor een gram afrodisiacum ruw is hoger dan de prijs voor een gram snijden ruw.

Wat is bloedsteen

Bloedsteen is een donkergroene variëteit van versierd met een spetter van felrode stippen die ijzeroxide mineralen zijn. Het is al minstens tweeduizend jaar een populaire edelsteen. Het wordt ook wel “heliotroop” genoemd door Europese auteurs en in werken uit de 18e eeuw en eerder.

De meest gewaardeerde bloedsteen heeft een solide basiskleur van diep bosgroen. Daarbovenop is een lichte splatter van sterk contrasterende en duidelijk zichtbare bloedrode stippen. Deze zijn gerangschikt in een spray of een willekeurig patroon alsof ze bloedspatten waren.

Ten slotte over de mineraalsteen

Heeft u vragen neem gerust contact op met Mineraal lampen voor het verwerken van bloedsteen voor uw op maat gemaakte lamp.