Bergkristal lamp

Bergkristal lamp High

64,95
SALE

Bergkristal lamp

Angel Bergkristal lamp

71,95
SALE

Bergkristal lamp

Peace Bergkristal lamp

64,75

Bergkristal lamp

Bent u op zoek naar natuurlijk therapeutische verlichting, dan bent u bij mineraal lampen aan het juiste adres. De meeste mineralen vormen kristallen, maar goed ontwikkelde kristallen van vele mineralen zijn zeldzaam. Omdat de voorwaarden nodig voor de ontwikkeling zelden gunstig zijn.

Kristallen ontstaan uit afgekoelde magma,

Deze bergkristal lamp die bij warmte bronnen vulkanen opstijgt en uit mineraalrijk water kan door een eenvoudige proef kristallen zien ontstaan. Los zout op in water tot het water niet verder opneemt. Hang daarom een touwtje in de vloeistof. Als het water verdampt, vormen zich om het touwtje kristallen.

De besturing van kristallen is belangrijk voor het determineren van mineralen.

Omdat ieder mineraal een bepaalde kristalvorm heeft. Deze vorm houdt verband met de rangschikking van atomen in het mineraal. De kristallografie is ingewikkeld. Toch moeten mineraallamp verzamelaars een zekere basiskennis van kristallen hebben.

Kristallen vertonen symmetrie.

Symmetrie komt voor in vele alledaagse voorwerpen voor, bijv. in dozen, omdat men die in tweeën kan snijden zodanig dat de ene helft het spiegelbeeld van de ander is. Het vlak waarlangs men het voorwerp doorsnijdt, heet symmetrievlak. Men kan een kubus op negen manieren doorsnijden (horizontaal, verticaal en diagonaal) om helften te krijgen die het spiegelbeeld van elkaar zijn.

Een kubus heeft dus negen symmetrievlakken.

In de kubus is de verticale symmetrieas een denkbeeldige lijn die door het middelpunt van het bovenvlak en het grondvlak gaat. Als de kubus om deze as rondgedraaid word, zal hij vooral in één omwenteling vier keer hetzelfde uiterlijk hebben als aan het begin.

De kubus heeft ook twee horizontale symmetrieassen,

die de middelpunten van de zijvlakken verbinden. Daarom heeft een kubus drie assen om ieder waarvan hij kan draaien om in één omwenteling viermaal dezelfde oriëntatie te geven. Kristallografie zeggen dan dat een kubus 3 viervoudige symmetrieassen heeft.

De kubus heeft ook 6 tweevoudige symmetrieassen,

die door de ribben lopen en 4 drievoudige assen die door de hoeken lopen. Men zegt dat een kristallamp een symmetriecentrum heeft, indien voor ieder vlak aan één zijde er een ander is evenwijdig eraan aan de andere zijde.  Dus daarom is er een symmetriecentrum in de kubus.

Kristallen ontstaan echter in een groot aantal vormen

en elk kan vervolgens zijn symmetrie geclassificeerd worden in één van de zeven kristalstelsels. Ze worden bepaald door het aantal en de soorten symmetrie elementen die aanwezig zijn. Aan ieder stelsel worden kristalassen toegewezen die als meetlinten voor de bepaling van de oriëntatie van ieder kristalvlak dienen.

Ten slotte over de berg kristal lamp

in de meeste kristalstelsels liggen ze langs symmetrieassen. Het trigonale kristalstelsel heeft het zelfde kristalassen als het hexagonale. Maar terwijl het hexagonale stelsel één verticale, zesvoudige symmetrieas heeft, heeft het trigonale een drievoudige.

Meer info over de Bergkristal lamp