De helende werking van Chalcopyrite mineraal steen

De energie van pauw erts is macht en wordt geassocieerd met het kruinchakra. Dit mineraal verhoogt je waarnemingsvermogen. Het helpt je bij het trekken van etherische energie om informatie aan jou en anderen te brengen. Pauw erts is nuttig voor kristalgenezing en energiewerk. Het verbetert het innerlijk weten, versterkt de perceptie en helpt je te vertrouwen op wat je psychisch ziet. Het is ook goed voor Tai Chi, acupressuur, acupunctuur en andere oefeningen die Chi bewegen en energieblokkades verbreken. Het lijnt de cellulaire structuur van het lichaam uit, elimineert toxines, bevordert de haargroei, geneest bronchitis en longaandoeningen, kan helpen genezen en beschermen tegen infectieziekten, koorts en ontsteking. Pauw erts van mineraal lampen kan worden gebruikt om energieblokkades op te heffen en kan het kruinchakra openen en reinigen. Het is een uitstekende meditatiesteen.

Wat kan je met de Chalcopyrite mineraal steen

Als een legering met tin, zink, lood, enz. (Messing en brons), wordt het gebruikt in geëxtrudeerde, gerolde of gegoten vormen in sanitair, commerciële buizen, elektrische contacten, auto- en machineonderdelen, decoratieve hardware, munten, munitie, en divers consumenten- en commercieel gebruik. Koper is een essentiële micronutriënt die wordt gebruikt in diervoeders en meststoffen.

In zuivere vorm wordt koper getrokken in draden of kabels voor krachtoverbrenging, bouwbedrading, motor- en transformatorbedrading, bedrading in commerciële en consumentenelektronica en apparatuur; telecommunicatiekabels; elektronische schakelingen; leidingen voor sanitair, verwarming en airconditioning; dakbedekking, flitsende en andere bouwtoepassingen; gegalvaniseerde coatings en onderlagen voor nikkel, chroom, zink, enz .; en diverse toepassingen.

Waar word het gevonden

Chalcopyriet is aanwezig in veel ertsdragende omgevingen via een verscheidenheid aan ertsvormende processen.

Chalcopyriet is aanwezig in vulkanogene massieve sulfide-ertsafzettingen en sedimentaire uitademende afzettingen, gevormd door afzetting van koper tijdens circulatie. De mineraal steen is geconcentreerd in deze omgeving via vloeistoftransport.

De grootste afzetting van bijna pure chalcopyriet die ooit in Canada is ontdekt, was aan de zuidkant van de Temagami Greenstone-riem waar de Copperfields-mijn het hoogwaardige koper extraheerde. Van het kopererts dat in de Verenigde Staten wordt gedolven, wordt het grootste deel geproduceerd in drie westelijke staten: Arizona, Utah en New Mexico. Andere belangrijke koper producerende landen zijn Australië, Canada, Chili, China, Mexico, Rusland, Peru en Indonesië.

Gerecycleerd koper, voornamelijk uit schroot, voorziet in ongeveer een derde van de jaarlijkse koperbehoeften van de Verenigde Staten.

Koper ertsafzettingen van porfier worden gevormd door concentratie van koper in een granietvoorraad tijdens het opstijgen en kristalliseren van een magma. Chalcopyriet in deze omgeving wordt geproduceerd door concentratie binnen een magma-systeem.

Interessante feiten over de stenen

Chalcopyriet wordt ook vaak verward met pyriet, hoewel dit een kubisch en geen tetragonaal kristalsysteem heeft. Verder is vaak massief, zelden kristallijn en minder bros. De steen is ook donkerder geel van kleur, met een groenachtige tint en diagnostische vettige glans.

Vanwege zijn kleur en hoog kopergehalte wordt naar chalcopyriet vaak verwezen als “geel koper”.Er wordt aangenomen dat de Egyptenaren (al in 3900 v.Chr.) De eerste mensen waren die brons maakten, een mengsel van koper en tin. Dit markeerde het begin van de bronstijd.

Ten slotte over de mineraal steen

De naam Chalcopyrite komt van het Griekse woord “chalkos” wat “koper” betekent en het woord “pyriet” wat betekent om vuur te slaan. Heeft u vragen neem gerust contact op met Mineraal lampen voor het verwerken van de steen voor uw op maat gemaakte lamp.