De verschillende eigenschappen van de Rozenkwarts lamp voor lichaam en geest.

Rozenkwarts heeft veel corrigerende eigenschappen. Medisch gezien zou het buitengewoon nuttig zijn bij de behandeling van mensen die lijden aan Alzheimer, Parkinson en seniele dementie. Men zegt ook dat de steen het fysieke hart en de bloedsomloop versterkt. Het kan ook helpen bij problemen met de borst en longen en teint. Het is gunstig voor mensen die last hebben van duizeligheid, evenals voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Psychologisch gezien werd rozenkwarts altijd beschouwd als een steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Het is een van de belangrijkste kristallen voor het hart. Het verhoogt het mededogen en leert vergeving, waardoor iemand verder kan gaan uit pijnlijke situaties en relaties. Het helpt ook degenen die te maken hebben met het verlies van een geliefde en troosten de drager in tijden van verdriet.

Geschiedenis van de Rozenkwarts mineraal

Rozenkwarts is de meest populaire variëteit van kwarts. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt voor sieraden en bewerkte stukken, waaronder lampvoeten, beelden en asbakken. De meest waardevolle en zeldzame variëteit van rozenkwarts is transparant en zo bleek, het is bijna kleurloos.

De meeste rozenkwarts wordt gesneden als een cabochon of als afgeronde kralen, omdat het te troebel is om te worden gefacetteerd. Rozenkwarts kan worden nagebootst door glas. Dit proces beoogt niet alleen de kleur van de steen te repliceren, maar ook de interne strepen die de steen bezit. Dit proces produceert luchtbellen, die zichtbaar zijn onder een lens.

Rozenkwarts komt in een verscheidenheid aan unieke kleuren, die te wijten zijn aan kleine onzuiverheden van mangaan, titanium of ijzer. Het kunnen verschillende tinten roze zijn, van perzik tot lichtroze tot diep roze. Fijnere donkerroze tinten van rozenkwarts zijn zeldzamer en waardevoller. Stenen kunnen na verloop van tijd vervagen tot grijs, als gevolg van blootstelling aan lucht en zonlicht, omdat rozenkwarts warmtegevoelig is. Wanneer verhit en uitgestraald wordt, wordt rozenkwarts zelfs zwart, een proces dat soms wordt gebruikt om zeldzaam zwart kwarts te maken.

Sommige rozenkwartsstenen zien er mogelijk niet continu uit en vertonen strepen of bewolkte plekken in de steen. Dit wordt veroorzaakt door interne scheuren. Rozenkwarts is eigenlijk het enige type kwarts dat enigszins bros is. Het heeft de neiging om gemakkelijk te kraken als het wordt blootgesteld aan scherpe slagen. Rozenkwarts is ook enigszins melkachtig vanwege minieme insluitsels van vreemde stoffen in de steen.

Tot slot over de Rozenkwarts mineraal steen

Rozenkwarts scoort een 7 op de hardheidsschaal. Het heeft een glasachtige tot glasachtige glans en is over het algemeen doorzichtig tot ondoorzichtig. Het is zelden transparant. Zeer zelden wordt rozenkwarts gevonden met insluitingen van rutielnaalden, die een sterachtig lichtgevend figuur (asterisme genoemd) in de steen tonen. Meestal wordt dit fenomeen alleen gezien als er licht op een steen schijnt.

Met rozenkwarts is dit fenomeen echter alleen zichtbaar wanneer er licht door de steen schijnt.