Kleine bergkristallen

 
In zekere zin is bergkristal het ideale beeld van kwarts. In de Alpen wordt het begrip kleine Bergkristal lamp geassocieerd met kleurloze, heldere, lange, prismatische kristallen die aan het gastgesteente zijn bevestigd. Dus een diamant zou geen Bergkristal worden genoemd en kort prismatische kleurloze kwarts ook niet. Het begrip Bergkristal is niet alleen fysieke dan “bergkristal”, het woord bevat ook een “romantisch” of “mythisch” geluid, niet anders dan Edelweiss.
 

Oorsprong kleine bergkristallen

 
Kleine bergkristallen transparante variëteit van het kwarts mineraal kwarts dat wordt gewaardeerd om zijn helderheid en totaal gebrek aan kleur of gebreken. Vaten en bollen zijn al sinds de oudheid uit grote kristallen gesneden en de toepassing van het woord kristal op fijn glaswerk komt voort uit deze praktijk. Bergkristal werd vroeger veelvuldig gebruikt als edelsteen maar is vervangen door glas en plastic; steentjes waren oorspronkelijk kwarts steentjes gevonden in de Rijn.
 

Ten slotte over de kleine bergkristal

 
Kleine Bergkristal lamp kan in elke vorm in elke geologische omgeving worden gevonden die in het algemeen de vorming van kwarts mogelijk maakt. Om mooie kristallen te vormen, moeten omstandigheden in een geologische omgeving min of meer geleidelijk en langzaam over een lange periode veranderen. Een enkele bergkristal uit de Alpen kan gedurende een periode van enkele miljoenen jaren zijn gegroeid tijdens het ophijsen en vouwen van de berg