Hoe werkt de Himalaya-zoutlamp

Himalaya zoutlampen zijn een aantrekkelijke functie in elke woonruimte, maar werken ze echt en zijn er voordelen die door de wetenschap worden ondersteund?

Dit is wat een echte Himalaya zoutlamp is en hoe het werkt om de lucht te reinigen, of ze echt negatieve ionen genereren, 9 meldden gezondheidsvoordelen van zoutlampen en degene die ik persoonlijk bezit en waarom.

Ook vooruit, hoe een zout-rocklamp correct te gebruiken, waar ze in een kamer te plaatsen voor betere lucht en 5 belangrijke overwegingen bij het kiezen van de beste roze zoutlamp voor uw huis.

SALE

Himalaya Zoutlamp

Himalaya Zoutlamp Healing

34,50
SALE

Himalaya Zoutlamp

Himalaya Zoutlamp Cosmos

34,50
SALE

Himalaya Zoutlamp

Himalaya zoutlamp Zeus

37,95
SALE
27,95

Adem elke dag beter.

Breng de innerlijke rust van meditatie in elk moment van je dag, met natuurlijke lampen van Lightsz. De lampen designs zijn geïnspireerd door de natuur, en de rustigste weg naar een gebalanceerd verlicht leven.

MEER INFO

Voordelen van de Himalaya-zoutlamp: werken zoutlampen echt

Waterdamp circuleert altijd in de lucht van elke kamer in uw huis. Deze waterdruppeltjes in de lucht dragen allergenen zoals stof, pollen, huidschilfers van huisdieren, schimmelsporen, rookdeeltjes en zelfs bacteriën en virussen met zich mee.

Zout is hygroscopisch, wat betekent dat het watermoleculen aantrekt uit de omringende lucht. Een groot blok steenzout, zoals een zoutkristallamp uit de Himalaya, is vooral aantrekkelijk voor waterdamp en de daaraan verbonden verontreinigende stoffen.

Eenmaal aangetrokken tot de lamp, blijven deze microscopische allergenen op het zout en zweven niet in de lucht waar u ze eerder in uw longen kon inademen.

Terwijl Himalaya-zoutlampen langzaam verzadigd raken met vocht trekken ze aan vanuit de lucht om hen heen, de hitte van de lamp binnenin droogt ze uit, waardoor het hygroscopische effect wordt voortgezet zolang het licht aan is.

Door deze warmte komt ook waterdamp terug in de lucht. Belangrijk is dat eventuele luchtverontreinigingen die worden aangetrokken door de zoutkristallen van de lamp, daar blijven zitten en niet meer in de lucht terechtkomen.

Af en toe, misschien om de paar weken, is het goed om je lamp een uur uit te zetten, te laten afkoelen en vervolgens voorzichtig te wrijven met een vochtige doek om opgesloten stof en vervuiling te verwijderen. Laat de rest van de tijd het gewoon aan en laat het werken om de lucht in uw huis op natuurlijke wijze te reinigen.

Wat is een zoutlamp?

Echte Himalaya-lampen zijn met de hand gebeitelde massieve blokken oude kristalzouten, zoals deze prachtige die ik nu op mijn bureau heb, van de Khewra-zoutmijn in Pakistan. Ze hebben een zachtroze kleur, vaak roze-oranje, vanwege de hoge concentratie sporenelementen in het zout.

In het uitgeholde midden van de zoutlamp bevindt zich een gloeilamp die zowel licht als warmte genereert. Dit is belangrijk voor hun gerapporteerde voordelen en zoutlampen werken niet goed zonder warmte producerend licht.

Himalaya-zoutlampen komen ook in decoratieve schalen van kristal zoutblokken, met een licht- en warmtebron eronder die een zachtroze gloed creëert in elke kamer waarin u ze plaatst.

Vanwege hun populariteit in de afgelopen jaren is er nu een verbazingwekkende verscheidenheid aan zoutlamp ontwerpen beschikbaar en ik heb hier de beste beoordeeld die ik hier in detail heb gevonden.

De meeste mensen vinden Himalaya steen zoutlampen heel mooi om naar te kijken, maar hoe werken ze eigenlijk en kunnen ze negatieve ionen genereren voor een betere gezondheid?

Hoe werkt de Himalaya zoutlamp echt om negatieve ionen te genereren?

Kunnen steen zoutlampen gunstige negatieve ionen produceren? Dit is de grootste vraag die de meeste mensen meestal hebben bij het kopen van roze kristallen lampen in de Himalaya vanwege hun gerapporteerde gezondheidsvoordelen. Het antwoord is ja, maar niet veel.

Waar de zoutlamp te plaatsen voor de meeste gezondheidsvoordelen
De beste plek voor een roze zoutlamp uit de Himalaya is heel dicht bij waar je veel tijd doorbrengt, zodat je de frissere lucht kunt ademen die deze direct genereert.

Het hygroscopische lucht reinigende effect is niet afhankelijk van negatieve ionen en is de basiswetenschap van aantrekking en verdamping van waterdamp.

Bij een salontafel naast de stoel waar je tv kijkt is een geweldige plek, net als je bureau thuis, of zelfs op kantoor als je het gevoel hebt dat je daar een zoutlamp kunt hebben.

Niet alleen helpt het de lucht schoon te maken en je bloot te stellen aan op zijn minst enkele negatieve ionen, het kan ook helpen elektromagnetische straling tegen te gaan en zorgt voor een zachte, kalmerende amber-roze gloed.

De meeste mensen die Himalaya-kristallen lampen bezitten, melden dat ze ze erg ontspannend vinden om in de buurt te zijn. Een hoog percentage kent ook positieve gezondheidsvoordelen toe. Misschien werken ze op andere manieren die de wetenschap nog niet helemaal begrijpt.

Eerst zullen we de oorsprong van deze lampen nader bekijken.

Bovendien geef ik een kort overzicht van wat ze zijn. Vervolgens zullen we de belangrijkste claims over hun voordelen onderzoeken en het onderzoek achter de meest voorkomende claims onderzoeken. Blijf lezen om de voordelen van de Himalaya-zoutlamp te ontdekken!

Aan de andere kant zijn er ook veel sceptici. Sommige mensen die zich zelfs zorgen maken dat Himalaya-zoutlampen een risico kunnen vormen voor uw welzijn. Dus, werken Himalaya-zoutlampen? En als ze dat doen, waar kunnen ze je dan precies mee helpen?

Als zoutlampen zijn ze zeker een erg populair.

Na vele uren lezen, artikelen, forums en opmerkingen over Himalaya-lampen, ontdekte ik dat de overgrote meerderheid van degenen die ze gebruiken verschillende soorten gunstige effecten tot uitdrukking brachten.

Ze zijn beperkt in het genereren van negatieve ionen, vooral in vergelijking met een echte corona-ontlading-ionisator zoals dit onlangs uitgebrachte krachtige nieuwe ontwerp.

Ondanks dit lijkt het erop dat de meerderheid van degenen die Himalaya-zoutlampen een hoax noemen, ook zeggen dat ze er nooit een hebben gehad. Misschien moeten ze ze eens proberen. Ze kunnen van gedachten veranderen.

Himalaya-zoutlampen worden steeds populairder, dus je hebt waarschijnlijk vrienden die bij hen zweren. Als dat niet het geval is, hebt u waarschijnlijk op zijn minst online over hen gelezen. Of je hebt misschien foto’s gezien van hun zachte, roze gloed!

Ze zien er goed uit in een woonkamer, slaapkamer of kantoor. Hun echte aantrekkingskracht wordt echter geassocieerd met verschillende fascinerende claims over die langdurige impact die deze lampen op uw gezondheid kunnen hebben.

Zoutlamp voordelen omvatten negatieve ionen generatie.

De theorie is dat dit voornamelijk afkomstig is van het vocht dat op het verwarmde steenzout verdampt. Hoewel sommige autoriteiten nu beweren dat het foto-elektrische effect, waarbij licht elektronen bevrijdt van het oppervlak van een vaste stof zoals zout, een grotere rol speelt bij het genereren van ionen.

Als negatieve ionisator hebben kristalzoutlampen echter een beperkt bereik en een kleine output en worden ze bijna niet zo effectief beschouwd als een echte negatieve ionisator zoals een van deze.

Sommigen wijzen op het cumulatieve effect van een zoutlamp te allen tijde aan te houden en hoe dit langzaam meer en meer negatieve ionen kan genereren en de luchtkwaliteit in de loop van de tijd kan verbeteren. Eén gerapporteerde test vertoonde significant meer negatieve ionen na een paar dagen dat de lamp in de geteste kamer aan was versus de eerste test.

Dit is misschien het geval, en roze zoutlampen zijn zeker een mooie toevoeging aan elke kamer. Praktisch is echter hun negatieve ionen producerende bereik vrij beperkt. Verwacht niet dat een klein zoutlicht uit de Himalaya een grote kamer met negatieve ionen overspoelt.

Zelfs een zeer grote zoals deze, hoewel visueel verbluffend om naar te kijken, zal slechts een kleine straal van nuttige negatieve ionen produceren.

In plaats daarvan is het het beste om negatieve ionen van zoutlampen als een bijkomend voordeel te beschouwen en ze te positioneren met hun korte ionisatiebereik in gedachten.
Openen in Google Translate

Zoutlampen en elektromagnetische straling

Alle elektronische apparatuur zoals televisies, stereo’s, computers, apparaten en smartphones zenden elektromagnetische straling uit.

Er is aangetoond dat constante zware blootstelling aan elektromagnetische straling de cortisol spiegels verhoogt, wat leidt tot vermoeidheid, hogere stress, verminderd concentratievermogen en lagere immuniteit. Het kan ook een negatieve invloed hebben op je circadiane systeem, waardoor het moeilijk wordt om ‘s nachts te slapen.

U kunt dit effect vooral voelen in open kantoren met veel elektrische apparatuur. Probeer in de buurt van een sterke elektromagnetische generator zoals een printer te werken en je weet hoe snel hij je verslijt.

Voorstanders van Himalaya-zoutlampen zeggen dat ze je helpen beschermen tegen elektromagnetische straling. Hoewel realistisch gezien, zou slechts één lamp moeite hebben om alle elektromagnetische straling van een ruimte vol elektronische apparatuur tegen te gaan.

Hoe dichter de zoutlamp bij u is, hoe beter het zal zijn om de negatieve effecten van elektromagnetische straling te verminderen. Hoewel het nog steeds beter is om zo ver mogelijk uit de buurt van schermen en andere elektromagnetische emitterende apparatuur te blijven.

Hoe de beste Himalaya-zoutlamp te kiezen – 5 belangrijke factoren

Bij het kiezen van een roze zoutlamp voor uw huis of werkplek zijn er een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Het gaat niet alleen om het krijgen van de laagste prijs.

Een zoutlamp van goede kwaliteit kan een leven lang meegaan, dus het is de moeite waard om iets meer te betalen voor een lamp die er geweldig uitziet, lang meegaat en de beste luchtreiniging en de meeste gezondheidsvoordelen biedt.

Hier zijn 5 verschillende gebieden om in gedachten te houden bij het kopen van een echte Himalaya-zoutlamp voor uw huis.

Kleurtherapie met Himalaya kristal zoutlampen

Kleurentherapie klinkt misschien niet bijzonder wetenschappelijk, maar veel mensen melden er geweldige resultaten mee. De meest gerapporteerde voordelen van kleurentherapie met Himalaya-lampen zijn hogere energieniveaus, een positievere stemming en een duidelijkere mentale toestand.

Mensen reageren zeker goed op prachtige kleuren, dus er is alle reden om aan te nemen dat de prachtige roze-oranje gloed van een kristalzout licht gunstig zou zijn voor stressverlichting.

Een ander potentieel voordeel van zoutlampen is dat ze geen blauw licht uitzenden. Het meeste kunstlicht bevindt zich hoog in het blauwe spectrum, waarvan is aangetoond dat het de melatonine productie vermindert en het normale slaappatroon kan verstoren.

Het zachte amber en roze licht van uw Himalaya zoutlamp is de ideale rustgevende kleur om naar te kijken en te ontspannen voor het slapengaan. Als je dit een tijdje doet voordat je naar je slaapkamer gaat, kun je zelfs in slaap vallen.

Hoe werkt de Himalaya zoutlamp Grootte en gewicht

Het gewicht van een zoutlamp is een goede indicatie van zijn grootte en luchtreinigingsvermogen. Hoe groter en zwaarder, hoe meer gezondheidsvoordelen u hiervan opmerkt.

De prijs is natuurlijk echter een factor, dus als uw budget beperkt is, gebruik dan deze zoutlampgewichtbereiken als een gids met de aanbevolen grootte voor verschillende soorten kamers in uw huis:

Hoe werkt de Himalaya zoutlamp Kleurdiepte

Elke kristal zoutlamp is uniek en de verschillende kleurencombinaties die de uwe vormen, kunnen aanzienlijk variëren.

Over het algemeen worden de donkerdere tinten roze en oranje van hogere kwaliteit beschouwd. Zeer lichtroze, vooral met zwarte afzettingen erin, kan een teken zijn dat het nep is of werd gewonnen uit een ader van kristalzout van mindere kwaliteit.

Voor kleurentherapie worden voornamelijk roze zoutlampen geassocieerd met positieve emoties, nabijheid en liefde. Er wordt gezegd dat meer oranje zoutlampen een gevoel van veiligheid geven en gunstig zijn voor je zenuwstelsel en interne ontgifting.

De meeste Himalaya zoutlampen zijn eigenlijk een combinatie van beide kleurenspectra. Kleurdiepte wordt over het algemeen echter als een goed teken van kwaliteit beschouwd.

Hoe werkt de Himalaya zoutlamp met Kwaliteit en garantie

Zorg ervoor dat je een Himalaya-lamp van goede kwaliteit koopt als je erin gaat investeren. Dit is belangrijk, zowel voor het betere kristalzout als voor hoe goed de basis is bevestigd.

Een sterke en veilige basis is vooral belangrijk voor de grotere steen zoutlampen die behoorlijk zwaar kunnen zijn en goede ondersteuning nodig hebben. Let bij het positioneren in een huis met zeer jonge kinderen vooral op hun stabiliteit.

De beste kristal zoutlampen uit de Himalaya hebben ook UL-goedgekeurde lampen en een manier om de lamp veilig op zijn plaats te houden. Dimmers kunnen ook nuttig zijn als u van plan bent om het zoutlicht in uw slaapkamer te gebruiken.

Lees de beoordelingen en controleer of andere mensen tevreden zijn met de bouwkwaliteit van elke roze zoutlamp in de Himalaya die u voor uw huis overweegt.

Er kunnen fouten optreden, maar goede verkopers moeten problemen snel oplossen. Het kopen van een zoutlamp op Amazon, of via een goede specialist in zoutlampen zoals So Well, die hun kwaliteit en authenticiteit garanderen, geeft je ook extra bescherming met hun eenvoudige retourbeleid.

Hoe werkt de Himalaya zoutlamp Vorm – Gepolijst versus gesneden

De vorm van uw Himalaya zoutlamp heeft geen invloed op het vermogen om de lucht te reinigen of negatieve ionen te genereren. Alleen het oppervlak is hier belangrijk, dus de grotere voordelen voor uw gezondheid worden toegeschreven aan grotere zoutlampen.

In theorie hebben gepolijste zoutgesteente lampen, zoals deze prachtige en ongewone piramide-, vierkante en kristallen bolontwerpen, hoewel zeer onderscheidend, een iets kleiner oppervlak dus mogelijk iets minder effectief bij luchtreiniging dan de ruwe oppervlakken van gebeeldhouwde versies van de zelfde maat.

Zoutlampen moeten ook hun zoutblokken ruw gestapeld hebben om het oppervlak te maximaliseren voor de meest gunstige effecten.

Hoe werkt de Himalaya zoutlamp en gloeilampen

Een andere belangrijke factor om te overwegen is het wattage van de gloeilamp die bij uw zoutlamp wordt geleverd. Zonder een lamp met voldoende vermogen, verdampen zoutlampen vocht niet goed en kunnen ze water in de basis of zelfs op meubels druppelen.

Een echte zoutlamp moet warm aanvoelen om goed te werken. Als algemene gids kunt u een 7-watt lamp gebruiken voor lampen van 8 pond en minder, een 15-watt lamp voor tussen de 8 en 20 pond, en u wilt meestal minstens een 25-watt lamp voor meer dan 20 pond.

Als uw lamp niet warm is of teveel water druppelt, met name in vochtige omgevingen, probeer dan het wattage van de lamp erin te verhogen om het probleem te verhelpen.

Denk er ook aan dat u een dergelijke, voor het produceren van warmte geschikte gloeilamp voor zoutlampen moet gebruiken. Energiezuinige spaarlampen zijn niet geschikt. Goede zoutlampen worden geleverd met de juiste soort gloeilamp, maar onthoud dit wanneer u ze uiteindelijk vervangt.

De lampen zelf zijn blokken van puur zout. Ze zijn gesneden in een specifieke vorm en vervolgens uitgehold om ruimte te maken voor een gloeilamp. Omdat zout watermoleculen aantrekt en bekend is dat binnenlucht allerlei bacteriën en verontreinigende stoffen vervoert, wordt verondersteld dat de zoutlamp de lucht zuivert. Door de hitte van de bol droogt het zout uit nadat het de watermoleculen heeft aangetrokken. Hierdoor komt “gezuiverde” waterdamp terug in de kamer.

Voordelen van de Himalaya zoutlamp

Mensen maken zich soms zorgen over de gevaren van zoutlampen in de Himalaya of zijn bang dat ze geldverspilling zijn. Ons beste huidige onderzoek suggereert echter sterk dat deze lampen veel meer voordelen lijken te bieden dan gevaren

Het goede nieuws is dat er heel veel overtuigend bewijs is dat deze lampen werken! Het beroemde instituut merkt bijvoorbeeld op dat zout ontstekingsremmende eigenschappen heeft en helpt bij het verwijderen van pollen.

Wanneer je de voor- en nadelen van Himalaya zoutlampen, lijken ze de investering zeker waard (en als een bonus stralen ze een ontspannende gloed uit die kan helpen bij het decoreren van een studie- of meditatieruimte).

Himalaya-zoutlampen worden soms eenvoudig ‘zoutlampen’ genoemd. Ze zijn gemaakt van een specifiek soort roze zout dat afkomstig is van ondergrondse mijnen in Pakistan. Sommige wetenschappers geloven dat dit zout bestaat uit overblijfselen uit de allereerste zee.

De beste zoutlampen die ik heb gevonden

De Himalaya zoutlamp die ik op mijn bureau gebruik, is deze prachtige en gegarandeerde autetische torenlamp. Ik heb veel duurdere gezien, maar ik hou echt van de vorm, grootte en vooral de rijke en gloeiende kleuren van deze.

Het zou ook goed zijn in een slaapkamer, als je van zachte roze en oranje verlichting houdt voordat je gaat slapen, of in een woonkamer of woonkamer, hoewel het het beste is om het dicht bij waar je zit te hebben voor de meeste gezondheidsvoordelen.

Als je er de ruimte voor hebt, kunnen meerdere zoutlampen rond een grotere kamer, zoals deze prachtige ambachtelijk gemaakte sets in zeldzame kleuren, nog meer lucht zuiverende en andere gunstige effecten bieden.

Voor kleinere ruimtes en een ander visueel gevoel houden veel mensen ook van de mandontwerp zoutlampen, zoals deze mooie.

Hoewel ze niet overal zo krachtig zijn als de beste negatieve ionen producerende luchtreinigers die hier zijn beoordeeld, zijn natuurlijke Himalaya-zoutlampen een prachtige aanvulling op elke woonruimte.

Ze kunnen absoluut de omringende lucht reinigen van allergenen en, hoewel het moeilijk is om uitgebreide wetenschappelijke studies te vinden om alle gerapporteerde gezondheidsvoordelen van zoutlampen te ondersteunen, maken de vele positieve beoordelingen van persoonlijke ervaringen van mensen ze het overwegen waard, hetzij voor jezelf thuis, of als cadeau voor een vriend die om gezondheid en welzijn geeft.

Er gaat hier veel meer over negatieve ionenvoordelen voor uw gezondheid en welzijn. Ik heb onlangs ook een gedetailleerd overzicht gemaakt van de beste zoutlampen voor 2019 in verschillende maten en uitvoeringen voor elk budget.

Als je deze pagina nuttig vond, deel het dan zodat meer mensen de voordelen van Himalaya-zoutlampen kunnen ontdekken en hoe ze echt werken. Voor meer vragen neem contact op met hoe werkt de Himalaya zoutlamp.