Helende werking van Citrien mineraal steen

Citrien is een vreugdevolle steen met heldere energie die vele aspecten van het leven verlicht van degenen die ermee werken. Het heeft energieën van geluk en geluk, hoewel deze op onverwachte manieren kunnen verschijnen.

Citrien is een zonnevlechtchakra-steen die metafysisch wordt gebruikt om persoonlijke kracht en energie te vergroten, te vergroten en te verduidelijken. Deze verhoogde persoonlijke kracht kan worden gebruikt voor de gerichte intentie van het individu, omdat het ook wilskracht met zich meebrengt.

Citrien staat in kristalwerk bekend als een succes- en welvaartsteen tot het punt dat het de ‘successteen’ wordt genoemd. Er wordt gezegd dat het succes en overvloed op alle gebieden en op veel manieren bevordert en manifesteert. Het wordt met name gebruikt om zakelijk succes te bevorderen als het in de kassa van een winkel wordt gedragen, gedragen of gedragen, waardoor het een andere bijnaam krijgt, “Merchant’s Stone”. Naast het manifesteren van overvloed, brengt citrien ook energieën van vrijgevigheid met zich mee, zodat de welvaart en het succes worden gedeeld.

Wat kan je met de steen.

Citrien is een geweldige steen voor siersieraden en is erg populair omdat de mode door de jaren heen is veranderd. Omdat veel consumenten graag lichtere kleuren of pastels dragen, heeft citrien een plaats gevonden tussen de vele accessoires die goed bij deze tinten passen. Opgemerkt moet worden dat Citrine een van de meer betaalbare edelstenen is en dat er veel sieraden beschikbaar zijn op oorbellen, armbanden, bedels en ringen.

Waar word de mineraalsteen gevonden.

Het is het bereik van mineraal kwarts dat zich vestigt in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Het speelt zich af op het moment van vulkaanuitbarsting in de kiezelhoudende vulkanische lava die diep in de holtes en aders van de rotsen stroomt. Gedurende de oxidatietoestand wanneer de hoge temperatuur ook hoog is, komt deze geel tot oranje gekleurde edelsteen in de manier van leven.

Interessante feiten over de steen

Van oudsher werd citrien de “zonnesteen” genoemd en men dacht dat de edelsteen zonlicht kon vasthouden en nuttig was in de bescherming tegen slangenbeet. De kleur werd geassocieerd met goud en het werd bekend als de steen van de koopman. Er werd gedacht om de communicatie te verbeteren en rijkdom aan te trekken. Voor de Romeinen was het de steen van Mercurius, de bode-god..

Tot slotte over de steen.

De steen is een kwartskristal of cluster die geel of oranje van kleur is. Hoewel vaak gesneden als een edelsteen, is citrien eigenlijk enigszins zeldzaam van aard. Veel van de natuurlijke citrien is misschien begonnen als amethist, maar hitte van nabijgelegen magmatische lichamen kan de verandering in citrien hebben veroorzaakt.

Helaas voor citrien wordt het vaak verward met de duurdere oranjegele topaas en wordt het soms als topaas verkocht door gewetenloze dealers. Deze praktijk heeft veel potentiële citrienliefhebbers opgezadeld die citrien als een nep-topaas zien en niet als een legitieme edelsteen.

Citrien van mineraal lampen is gemaakt door amethist te verwarmen, kan worden teruggebracht naar een paarse kleur door het te bombarderen met bètastraling. Interessant is dat een populaire edelsteen op de markt een mengsel is van half amethist en half citrien en de naam Ametrine krijgt, gemaakt door een amethist te verhitten totdat het in de mineraalsteen verandert en vervolgens een deel van het resulterende kristal of edelsteen bestraalt om dat deel terug te converteren amethist.