Helende werking van Hematiet mineraal lampen

Hematiet van mineraal lampen helpt om negatieve energie te absorberen en kalmeert je in tijden van stress of zorgen. Hematiet is een zeer beschermende steen en is geweldig om te dragen om je te helpen geaard te blijven in veel situaties. Hematiet kan het zelfvertrouwen vergroten en is ook goed voor het werken met de Wortelchakra.
 
Hematiet kan iemand helpen om zijn eigen geschenken te vinden en zelfopgelegde beperkingen los te laten. Het kan helpen bij het ascensie proces door de integratie van hogere spirituele energieën in ons fysieke 3-D-bestaan ​​te vergemakkelijken.
 
Hematiet wordt ook gebruikt om te beschermen tegen geopathische stress en elektromagnetische smog, en wordt gezegd dat het een grote ontgiftende steen is, nuttig voor de lever en het bloed.
 
Beschouwd als het symbool van levensenergie, zorgt hematiet voor meer vertrouwen, wilskracht en durf. Helpt ons ons aan te passen aan fysiek zijn. Een beschermende steen en helpt bij het versterken van een laag zelfbeeld. Van hematiet is bekend dat het negativiteit afbuigt. Het herstelt het evenwicht, de stabiliteit en wordt ook gebruikt voor astrale bescherming. Het brengt ons bewustzijn terug naar het lichaam en helpt iemand zijn zelfgevoel te behouden. Indien versleten, moet hematiet bij de basis van de wervelkolom worden geplaatst.
 

Wat kan je ermee

Hematiet is het principe van ijzer. Over de hele wereld worden enorme hoeveelheden gedolven voor industriële productie. Het is de bron voor ongeveer 90 procent van al het gedolven ijzer in de Verenigde Staten. Hematiet werd in het verleden grotendeels gebruikt als een rood en bruin pigment, hoewel tegenwoordig goedkopere bronnen zijn vervangen. Goed gevormde hematietkristallen zijn populair bij minerale verzamelaars, en getrommeld, zeer glanzend hematiet uit Brazilië is een zeer populair, goedkoop exemplaar voor amateur-verzamelaars.
 
Hematiet wordt ook gebruikt als een kleine edelsteen. Het wordt gesneden en gepolijst in cabochons voor sieraden en ornamenten, gevormd tot kralen voor armbanden en kettingen en gesneden in decoratieve figuren.
 

Waar word het gevonden

Hematiet heeft talloze goede plaatsen en daarom wordt alleen de beste genoemd. Grote en dikke kristallen zijn gevonden
 
Marokko is ook een recente producent van fijn collectible hematiet, met speciale aandacht voor Nador in de provincie Nador, waar uitstekende kristallen en clusters zijn gevonden. De Wessels-mijn in Hotazel, in de mangaanvelden van Kalahari in Zuid-Afrika, heeft uitstekende glanzende kristallen geproduceerd, waaronder de zeldzame prismatische vormen.
 
In de VS bestaat enorme hematiet afzetting in het hele westelijke deel van Lake Superior.
 

Interessante feiten

Het rode krijtschrift van dit mineraal was een van het vroegste schrift in de geschiedenis van de mens. Het poederachtige mineraal werd 164.000 jaar geleden voor het eerst gebruikt door de Pinnacle-Point-man, mogelijk voor sociale doeleinden. Hematiet residuen worden ook gevonden in graven van 80.000 jaar geleden. In de buurt van Rydno in Polen en Lovas in Hongarije zijn rode kalkmijnen gevonden die dateren uit 5000 voor Christus, behorend tot de lineaire aardewerkcultuur aan de Bovenrijn.
 

Ten slotte over Hematiet

 
Hematiet is een van de meest voorkomende mineralen op het aardoppervlak en in de ondiepe korst. Het is een ijzeroxide met een chemische samenstelling van Fe2O3. Het is een veel voorkomend rots vormend mineraal dat wordt aangetroffen in sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten op locaties over de hele wereld.
 
Hematiet heeft een extreem variabel uiterlijk. De glans kan variëren van aardachtig tot submetallisch tot metaalachtig. De kleuren variëren van rood tot bruin en zwart tot grijs tot zilver. Het komt in vele vormen voor, waaronder microachtig, massief, kristallijn, botryoidaal, vezelachtig, oolitisch en andere.
 
Hoewel hematiet een zeer variabel uiterlijk heeft, produceert het altijd een roodachtige streep. Studenten in inleidende geologiecursussen zijn meestal verrast om te zien dat een zilverkleurig mineraal een roodachtige streep produceert. Ze leren snel dat de roodachtige streep de belangrijkste aanwijzing is voor het identificeren van hematiet.
 
Hematiet van mineraal lampen is niet magnetisch en moet niet reageren op een gewone magneet. Veel exemplaren van hematiet bevatten echter voldoende magnetiet zodat ze worden aangetrokken door een gemeenschappelijke magneet.
 
Hematiet is ook bekend als Botryoidal Hematiet, slaat neer in holtes en heeft de mogelijkheid om een ​​onbeperkte gewoonte te vormen. Een gewoonte die bekend staat als “niererts” ontwikkelt zich vaak in holten en is genoemd naar zijn visuele uiterlijk als een inwendig orgaan. Dit type chemisch neergeslagen hematiet is vaak relatief niet-verontreinigd met sedimentaire klei of gast steen insluitingen en heeft een hogere zuiverheid.